Cameratraining

Het is raar om tegen een camera te praten. Je voelt je onhandig en het is confronterend om jezelf te zien en te horen. Je wilt graag professionaliteit uitstralen met rust – of juist enthousiasme – en duidelijk verstaanbaar zijn. Maar je wilt ook nog jezelf blijven en niet onnatuurlijk overkomen. O ja, je verhaal moet kort en bondig en duidelijk zijn.

Als je collega’s of concurrenten in video’s ziet vraag je je af hoe doen ze dat toch? Ze presenteren met flair. Ze stotteren helemaal niet. Ze kijk vrij in de camera. Het voelt alsof ze het echt tegen jou hebben. Dat wil jij ook…

Ik kan je daarbij helpen
Ik ben acteur. Als iemand weet hoe je met een camera om moet gaan, dan ben ik het wel. Ik heb als acteur in Tv-series, films en reclame-commercials al heel wat vlieguren gemaakt en veel video-presentaties gemaakt voor zakelijke opdrachtgevers. Ik ben ook trainer en kan je dus goed  uitleggen hoe je met die camera en de autocue om kunt gaan.

De cameratraining
In mijn cameratraining werken we aan:

  • hoe je overkomt op de camera
  • hoe je op je gemak kunt voelen
  • hoe je je goed voorbereidt
  • hoe je omgaat met een autocue
  • hoe je een verhaal vlot presenteert

Maar we gaan natuurlijk vooral veel doen. Aan het einde van de training presenteer je met vertrouwen voor de camera.

“Joost weet met zijn persoonlijke aanpak en geruststellende stijl de onervaren docenten om te turnen tot zelfzekere presentatoren, zonder dat hij ervoor terugdeinst te benoemen waar het fout loopt.”

Kris Stabel

De cameratraining werkt het best als je al een presentatie hebt voorbereid. We nemen dan die inhoud als oefenmateriaal en aan het einde van de training is je presentatie af, of beschik je over alle kennis en vaardigheden om het af te maken.

Hoe werkt het:
We werken 1-op-1 of met een kleine groep (max 5 deelnemers). Dat kan bij jou op locatie, of in een professionele studio, met of zonder technicus. De training duurt 1 of 2 dagdelen. Met 1 dagdeel ben je een heel eind op weg. Met 2 dagen is de presentatie af.

Voor wie:
Docenten in online colleges (bijvoorbeeld MOOC’s). Ondernemers die aan video marketing willen doen. Adviseurs die presenteren in een conference call.

​Kan ik jou ergens mee helpen?​

Mail of bel me gerust, dan zijn we er zo achter.

Neem vrijblijvend contact op